Årets politiska blogg 2007

Bloggen Bents mellandagsomröstning är nu klar, och exakt ettusen röstande har valt Isabella Lunds Att arbeta som eskort till Årets politiska blogg 2007. Instämmer i att det var ett roligt val och en värdig vinnare, stort grattis till Isabella, även om jag personligen håller några av de andra bloggarna i toppskiktet som bättre.

Själv glädjer jag mig åt en hedrande åttondeplats, vilket gör min blogg till ”bästa nykomling” enligt den här omröstningen. 33 röstande hade min blogg som bäst, 57 som mycket bra, 26 bra, 13 bra och 16 godkänd, vilket gav 623 poäng. Tack ska ni ha.

Samtidigt verkar omröstningen i hög grad ha lockat liberalt eller borgerligt sinnade personer, medan andra röster uteblivit. Bästa sossebloggare är på 10:e plats och läsvärda vänsterbloggare som Loke och Syrran eller likaledes intressanta miljöpartister som Zaida Catalan och Strötankar och sentenser är inte ens på topp 20. Hade Sakine och Louise inte legat i bloggkoma hela hösten hade det nog inte heller varit så mansdominerat i toppen. En mer rättvisande omröstning kräver förmodligen en neutral blogg som arrangör. Tyvärr, men det verkar som om den politiska bloggosfären är polariserad i närmast isolerade läger med få brobyggare. Det kanske inte heller är optimalt med en omröstning i juletid, om man nu inte vill ha ett utlåtande av enkom de allra nördigaste.

Nåväl det är inte meningen att gnälla. Den som ger sig med i leken får leken tåla och de som inte vill leka kan sitta hemma och sura. Resultatet tas med en nypa salt, trots att Livsmedelsverket avråder från sådant.