BRÅ vidgar sitt expertområde – blir evenemangsrådgivare

– Hej, jag har kommit två timmar i förväg för att gå på fotboll för jag har ändå inget liv.

– Välkommen! Bara du har ditt kreditkort går det bra. Vi tillåter inte mynt, vet du. Visitering.

– Är det verkligen nödvändigt att köra vita handsken i röven för en fotbollsmatch?

– Det är för din egen säkerhet. Tänk på den fina pausunderhållningen istället. Det blir besökare från Trädgårdsdags och Min lilla ponny. Och så får du köpa ”Sköna hem” till rabatterat pris istället för matchprogram.

– ”Sköna hem”!?

– Ja, vi vill motverka den grabbiga stämningen på arenorna och locka en ny publik. Så, nu var visiteringen klar. Vi tar din ipod. Du vet att det var en otäck incident när en Hammarbyspelare blev överfallen med en sådan och sånär höll på att få sätta livet till.

– Äsch, han filmade den jäveln.

– App, app, app, vi har nolltolerans mot svordomar på läktaren. Och så får jag be dig blåsa här.

– Blåsa?

– Ja, vi har även nolltolerans mot alkohol. För din egen säkerhet.

– Vad är det här för cirkus?

– Cirkusen finns till vänster efter hoppborgen, där kan du få ansiktsmålning och köpa en rolig hatt med klappande händer i ditt lags favoritfärger. Men nu ser jag att du har druckit.

– Jag har tagit en öl innan match, hurså?

– Ja, vi har som sagt nolltolerans mot sådana som dig, dessutom är du man och sådana finns det för många på fotbollsmatcher, jag får be dig gå härifrån.

– Det kanske är lika så bra. Får jag biljettpengarna tillbaka?

– Ha, ha, ha. Den var bra. Nästa!

Jag vet inte om jag orkar bevärdiga DN Debatt med någon seriösare kommentar. Brottsförebyggande rådet har tydligen blivit experter på att arrangera fotboll och bestämma vilken publik som får komma. Det låter som arrangören från helvetet (eller från 1980-talet när det var publikkris som man trodde kunde lösas med bättre pausunderhållning).