EMU2003: Nästa vecka

Den första broschyren från Medborgare mot EMU med sex argument för ett nej. Notera måsen nederst.
Den första broschyren från Medborgare mot EMU med sex argument för ett nej. Notera måsen nederst, en moderat frihetssymbol från 1980-talet som gjorde comeback.

Nästa vecka blir det folkomröstningsbonanza här på min blogg som upptakt till tioårsjubiléet av att vi röstade nej till euron. Lägger upp två essäer om den borgerliga nejkampanjen i Medborgare mot EMU och mina personliga minnen från min tid i Moderaterna, samt hyss, citat, länkar och dåtida kommentarer om rapporten som förde fram det absolut sämsta ja-argumentet.
Men jag länkar som ett smakprov redan nu till Expressens klassiska wallraffande Kändisarna säljer sina namn, som väl inte var början på, men eskalerade ja-kampanjens ställning som driftkucku. Kändisar som för 5000 spänn skrev under en artikel full av sakfel för en fejkad stiftelse, med en hel del kul kommentarer som ”Det ska stå filosofie doktor i statsvetenskap och samhällsanalytiker. … Jag är faktiskt filosofie doktor, du kan få papper på det om du inte tror mig!”

Enjoy!