FRA ? några ytterligare frågor

Visst det har tjatats mycket om FRA, men jag har några frågor som jag är riktigt nyfiken att få svar på.

1. Är det någon som begriper hur FRA ska kunna förhindra miljökatastrofer genom att läsa våra mail?
Det finns ju där som en av ”farorna” som rättfärdigar spioneriet, men hur ska det praktiskt gå till. Är det Pär Holmbergs mail som ska läsas? Eller tror FRA att föroreningarna meddelar sig elektroniskt när de planerar att ta sig hit från Ruhrområdet?

2. Vilka är de trettio moderaterna? Nu vet vi alltså efter Agendasändningen i söndags att omkring trettio moderater kände sig manade att begära ordet för att opåkallat mobba in Karl Sigfrid i FRA-ledet – som om det inte räckte med statsministerns konspiratoriska haverier – många unga och föregivet liberala bland dem. De bör naturligtvis offentligen namnges för att kunna röstas bort vid nästkommande provval. Jag vill ha namn, särskilt på dem som tillhör Stockholms Län.

3. Är Fredrik Reinfeldt verkligen beredd att ställa kabinettsfråga om FRA? Lägg en motion nu under allmänna motionsperioden så att det blir upp till bevis. Framför allt för att bli av med massavlyssningen, men allvarligt, är utsikten att dessutom bli av med Fredrik Reinfeldt egentligen särskilt avskräckande?

Ikväll kl 22.30 på TV 8 handlar det om övervakning. Debatten kommer inte att lägga sig, det är regeringen som måste lägga sig.