Johan Norbergs blogg kapad

Turkiska islamister kapade igår Johan Norbergs blogg (som nu är tillbaka). De lämnade ett budskap om respekt för religiösa profeter, men inte för människor som nyttjar sin yttrandefrihet, och skriver att Jesus skulle ha ogillat Sverige av idag.

Det senare stämmer säkert. Vi är så snälla och toleranta att han inte hade kunnat få sin pisk och smiskorgie i självuppoffring och martyrskap uppfylld. (Fast gjorde han sitt vintrick skulle han nog, tack vare kristdemokraterna, åtminstone fått plikta med dagsböter. Eller om han hängt med prostituerade.) Det är rätt ont om onda andar att driva ut, och modern sjukvård har trängt ut helbrägdagörande. Och än så länge är miljöpartiet inte så mäktigt att man rider in i städer på åsnor.

Jesus påstådda farsa är inte heller lika mäktig nuförtiden. När han blir förbannad i Bibeln regnar det gräshoppor och svavel. Blir han förbannad idag kapar hans anhängare några hemsidor över en natt. I jämförelse är det jävligt lamt.

Nä, Jesus hade nog inte trivts i dagens Sverige. Och jag är glad att detsamma gäller islamister. Att de sätter ett ”heligt prefix” innan Jesus är inte tillräckligt respektfullt (snarare överdrivet kryperi i min bok), så länge de är beredda att kränka sina medmänniskors yttrandefrihet och äganderätt.