Ljusglimtar

Att det införs och föreslås en massa fåniga förbud har väl knappast undgått någon. Men motsatsen händer också. Chicago blev första staden i USA att förbjuda gåslever. ”Dit Chicago går, följer de andra efter” sade då Edward Burke från stadsfullmäktige. Och man kan ju hoppas. Gåsleverförbudet har nämligen avskaffats.

I Sverige lobbar Vägverket hårt för att införa en lag mot att prata i mobiltelefon när man kör bil. Förslaget kom upp i riksdagen i förra veckan, men röstades ner med rejäl majoritet. Kanske avskräckte erfarenheten från delstaten Rhode Island i USA. Förväntade intäkter på $ 6,2 miljoner blev bara 437 000. Anledningen? Till makthavarnas besvikelse lyder folk lagen.

Motstånd mot förbud och förmynderi verkar bli alltmer i ropet. Efter mitt uttalande i gårdagens Metro har jag inte bara ett, utan två riktigt lockande erbjudanden om att blogga på andra ställen. Det lutar alltså åt en flytt till hösten. Om inte Metro kontrar och höjer med en kolumnplats förstås. Den som lever får se.

Trevlig midsommar till er alla.