Nyhetsbrevet och kufpoängen

Säga vad man vill om artikeln om Ron Pauls nyhetsbrev, men konspirationsteorierna är helt fantastiskt kufiga. Frågan är vilken som är värst/bäst:

  • Varningen för att läsarna ska evakuera större städer och om inte annat skaffa en tillflyktsbostad på landet för att fly undan ”det kommande raskriget” på 1990-talet.

  • Varningen för ”en Sydamerikansk förintelse” när Nelson Mandela väljs till president i Sydafrika.

  • Slutsatsen att om homosexuella ska tillåtas i försvaret ska det vara ”i en specialkategori och utan att tillåtas nära fysisk kontakt med heterosexuella” och den paternalistiska omtanken att det var bäst för de homosexuella själva (och resten av samhället) ”när det fanns ett socialt tryck att de skulle dölja sina aktiviteter.”

  • Kravet att AIDS-patienter inte ska få äta på restauranger och föreställningen (med referens till en kristen extremistgrupp) att ”aids smittar via saliv”.

  • Misstanken om att terrorattentatet 1993 mot World Trade Center var en kupp av israeliska Mossad, hänvisande till att detta var vad ”en av mina judiska vänner” misstänkte.

  • Frekventa kritiska hänvisningar till Bilderberggruppen, the Trilateral Commission och the Council on Foreign Relations.

  • Citerar en läkare som hävdar att AIDS skapades i ett laboratorium tillhörande Världshälsoorganisationen (WHO) i Fort Detrick, Maryland. (Vilket placerar dem på åtminstone samma kufighetsnivå som kommittén som delar ut Nobels Fredspris.)

Eller när samma artikel går in på två av Ron Pauls kontakter.

Vad sägs om radiosnubben som Ron Paul besökt över 40 gånger de senaste tolv åren, Alex Jones? Jones senaste dokumentär Endgame: Blueprint for Global Enslavement lägger fram planer smidda av bland andra George Pataki, David Rockefeller och drottning Beatrice av Holland på att utrota store delen av mänskligheten och utveckla sig själva till övermänskliga datahybrider med förmågan att ”resa genom kosmos”.

Eller Ron Pauls tidigare medarbetare i kongressen Gary North? En känd förespråkare för ”kristen rekonstruktivism” och ett styre baserat på Bibeln, som förespråkar dödsstraff för kvinnor som genomgått abort och barn som svurit åt sina föräldrar, och i en bok från 1986 pläderar för dödsstraff genom stening eftersom ”dessa avrättningsmedel är tillgängliga för alla till praktiskt taget ingen kostnad.”

 Hmmm, allt det här med små politiska grupper, religiös extremism och stenande till döds, det låter bekant på något sätt.