Frilansskribent som skriver krönikor, reportage, kulturtexter, böcker och rapporter. Pratar och diskuterar gärna, särskilt inom ämnen som liberalism, miljö och frihet i vardags- och nöjesliv. (Kontaktförfrågan kan göras här.)

Nuvarande uppdrag bland annat som krönikör i Mittmedia och på Idagora http://www.idagora.se/, som sammanställer vad som skrivs på borgerliga ledarsidor.

Jag var i sju år redaktör på samhällsmagasinet Neo. Innan dess har jag arbetat med bokutgivning och projektledning på Timbro, bland annat med översättning och lansering av Ayn Rands Och världens skälvde, Urkällan och essäsamlingen Förnuft, egoism, kapitalism och en romantisk livskänsla, som pressansvarig på Medborgare mot EMU i den borgerliga nej-kampanjen 2003 och som politisk sekreterare i Moderaternas riksdagskansli 2000-2002 åt bland andra Chris Heister och Anna Kinberg Batra.

Har även varit krönikör i Metro, regelbunden medarbetare i kulturmagasinet Voltaire och skrivit politiska kommentarer i Aftonbladet. Författare till ett antal rapporter och fyra böcker, senast Miljöpolitik för moderater – och för alla andra (Fores 2015) och Glädjedödarna – en bok om förmynderi (Timbro, 2011).

Född och uppvuxen i Karlskrona. Har läst statsvetenskap, nationalekonomi och filosofi vid Lunds och Stockholms Universitet. Håller på AIK och Manchester City och gillar utöver fotboll att springa långt, läsa tungt och äta gott.

Bilder (klicka för högre upplösning)

Foto: Lina Högberg
Foto: Lina Högberg
Mattias-Svensson-2
Foto: Sofia Arkestål
Mattias
Foto: Teodor Koistinen

Mattias-Svenssontest8