Överklassens skräck för nya grannar

”Tänk på hatet i Mellanöstern, dom kan spränga ambassaden när som helst. Och mina barnbarn som alltid matar änderna i Brunnsviken.”

”Terroristerna googlar och hittar ambassaden. Sedan hyr dom ett plan på Bromma (!) och bombar huset. Tänk på att vi bor på andra sidan gatan.”

Detta är autentiska citat från demonstrerande öveklassfånar från ”Strandvägens parlament” som är upprörda över att Israel ska bygga ambassad i Nobelparken. Det där med överklassens rädsla för grannar är för mig som Lidingöbo ett kärt ämne, kommenterat här och här. Men frågan är om inte dagens artikel i DN slår det mesta. Titta i pappersupplagan och njut av citaten och en fantastisk bild på pälsklädda demonstranter med vad som verkar vara konstverk (!) i händerna.

”Vi är väldigt upprörda, ambassaden är väldigt farlig” säger Ebba Gadelius, 92. Ja, tänk Ebba, de kanske attackerar dig en mörk natt med en hårt formulerad skrivelse. Ute på Lidingö huserar både Nordkoreas och Irans ambassad, så ni har det ändå relativt lugnt.

(Tipstack till Erik)