Påvefascism och andra nyanser av brunt

1929 satt alltså den dåvarande påven och myste med Benito Mussolini och kom på en lag som skulle göra dem båda immuna mot kritik. Lagen är ännu i kraft och nu ska Sabina Guzzanti hamna i fängelse för att hon skojat om att påven kommer att sodomeras i helvetet för sin intoleranta inställning till homosexuella. Lite grovt kanske, men det var onekligen pedofilsektens ledning som började. Och att sätta komiker i fängelse!? Då bör Italien uteslutas ur EU. I den civiliserade världen gäller yttrandefrihet. Basta!

Undrar för övrigt vad den kristendomsbeundrande Dick Erixon ska säga om det här, han som tror att Påvestolen är en motkraft mot islams religiösa intolerans och totalitära politik. Tjena.

Johan Ingerö ger ett välkommet exempel på hur man bör hantera det där med satir. Och när vi ändå är inne på ämnet brunt så kan vi välkomna en ny sjukdom ”tanorexia”, folk som är ”beroende” av att sola. Mer än var fjärde student i en amerikansk studie har visat sig vara ”beroende”. Någon mer än jag som börjar tvivla på det där med diagnostiserade ”beroenden” hit och dit? (Via Alltid varför)