?Hej, min skatt?

Koldioxidskatt på barn. Det föreslår Barry Walters, associate professor of obstetric medicine vid University of Western Australia i the Medical Journal of Australia. Två barn kan enligt en annan professor, Gary Egger, vara tillåtet och skattefritt, men sedan ska det smällas rejäla skatter på fruktsamheten, medan sterilisering och kondominköp ska ge koldioxidkrediter. Allt enligt de kontrollsystem som nu planeras för vår tillvaro i klimatalarmismens namn. “De stora, enorma familjernas tid är förbi” utbrister representanten för Jordens Vänner.

Det finns en pervers logik i detta. Enligt miljöalarmisternas analys med ”ekologiska fotavtryck” bleknar alla våra utskällda vanor, flygresor, köttätande – ja till och med att dricka buteljerat vatten – i jämförelse med att berika jorden med ett nytt litet liv. Ljudet av små fotavtryck kommer att eka över planeten under 80 år framöver. Om människan är naturens fiende, så är barnen det största hotet mot den orörda planet som är ekologernas utgångspunkt.

Det finns en likaledes pervers ironi. För några decennier sedan krävde sociala ingenjörer som Alva och Gunnar Myrdal politisk kontroll över barnalstrande, familjeliv och konsumtion för att rädda nationen från undergång. Detta genom att öka antalet barn. Dagens sociala ingenjörer kräver politisk kontroll över barnalstrande, familjeliv och konsumtion för att rädda världen från undergång. Nu genom att minska antalet barn. Hotbilderna varierar, men viljan till makt och kontroll över andras liv består.