Rösta på viktigaste Frihetsfrågan

För den som till äventyrs missade Frihetsdagen förra veckan finns nu allt att beskåda på webben (filmer i vänstermarginalen). Inte nog med det, nu kan du själv ta del av alla pläderingar och rösta på den viktigaste frihetsfrågan före 14 april.

Den nöjeslystne kan även roa sig med vänsterns försök att kritisera Frihetsveckan. Ali Esbati har grävt fram ett diagram om att de allra rikaste i USA tjänar mycket pengar. Grattis. Självändamålet för en liberal är förvisso varje människas frihet, inte någon viss skrivbordsmässig inkomstfördelning, så som ”förklaring” till Timbros frihetsvecka är diagrammet mer än lovligt kufigt. Det är inte heller mycket till svar på min utmaning till fördelningsmatematiker från min inledning. Den fria konkurrensen gör att vara efter vara går från lyx för fåtalet till allmängods för flertalet och tar i den processen mest pengar från de rikaste. Så mycket för kapitalismens ojämlikhet. (Det är för övrigt inte i ekonomiskt fria samhällen som inkomstspridningen är som störst, utan i de minst fria samhällena).

Thaher Pelaseyed från Ung Vänster bekräftar min variant av Goodwins lag genom att omedelbart börja haverera om Israel-Palestinakonflikten. Vad det nu hade med Fredrick Federleys plädering för ”Frihet i stad och land” att göra? Fast det fick man visst inte fråga i det kommunistiska kommentarsfältet. Apropå uttrycket ”patrask” undrar jag för övrigt vad som hände med den omtalade vänsterpartistiska vänligheten?

Och vad ska man säga om Claes Krantz som citerar stycket om att ohederliga människor attackerar dem som försvarar yttrandefriheten genom att försöka sammanblanda dem med de (ofta felaktiga eller osmakliga) yttranden som andra vill förbjuda, och sedan gör precis detta? Självmål.

Ärligt av samtliga tre skribenter att vara öppna med att de inte gillar yttrandefrihet, förvisso. Men jag undrar ändå: Var det verkligen det bästa ni hade att komma med?