Ständigt dessa kränkta muslimer

Är det inte just muslimska företrädare som brukar kalla det för ”ett inlägg i Israel-Palestina-debatten” när de säljer predikningar där judar kallas för apor och grisar eller när aktivister stör israeliska manifestationer? När nu en riksdagsledamot hamnat i konflikt med en annan person kring just denna fråga är det inte läge att spela sårad oskuld och hävda sig utsatt för ”ett rasistiskt påhopp”.

Det finns flera skäl att avstå från svepande och tvärsäkra påståenden. En riksdagsledamot blir bestulen på sin plånbok av en person som varit på samma fest. De har tidigare bråkat om Israel. Låter misstänkt mycket som en fyllegrej och ska tydligen handla om biljetter till Pride som den senare försökte utpressa sig till mot plånboken, men det är rätt uppenbart att det är tjuven som är skurken i sammanhanget och riksdagsledamoten som är offret.

Jag är förvisso också emot att kategorisera människor som ”muslimer”, vilket gjorts i polisanmälan mot tjuven. Man ska inte tillskriva folk en religion utan bevis, särskilt inte en så korkad och intolerant sådan som islam. Det är att ge makt till Abd al Haqq Kielan och andra fanatiker som genast är ute och yrar som vore han talesman för en femtedel av världens befolkning. Som ska vara kränkta av ett svenskt fyllebråk? Vad är logiken i det? Även om det står i anmälan att tjuven är ”muslim” så följer ju inte att muslimer är tjuvar, vilket minsta barnunge förstår, men Abd al Haqq Kielan väljer att misstolka. Jag undrar varför medierna spelar med? Kielan är så uppenbart bara en uppmärksamhetssökande tomte som tar varje chans att spela offer. Normala människor kreverar inte över skämtteckningar eller en polisanmälan där orden med all sannolikhet inte fallit som det står.

Med tanke på att Camilla Lindberg inte är judinna, hur sannolikt är det  ens att det var så orden föll? Och det låter med förlov sagt inte så ”muslimskt” det där med sena fester och att desperat söka tillträde till Pridefestivalen, vilket jag förvisso är den förste att beklaga. Kunde inte medierna ha frågat den gode imamen vad han tycker om västerländsk dekadens och att fraternisera med sodomiter, istället för att spela med i kränkthetsvalsen?