Svar från AIK:s säkerhetschef

Har nu fått svar av AIK:s säkerhetschef angående söndagens konfiskering av femåringens juice. Felet låg tydligen i att dessa ”hårda föremål” alls såldes på Norra. Jag kunde inte hålla mig från en syrlig replik, även om jag befarar att jag mest gett dem dumma idéer.

— henrik.koch@aik.se wrote:
From: ”Henrik Koch”
To:
Subject: SV: Barn bestulet av vakterna på Norra
Date: Mon, 3 Nov 2008 15:55:40 +0100

HEJ !
Har kollat up det du skrivit.
Tanken är just för barnfamiljer har vi MER försäljning på södra läktaren. Tyvärr har kioskpersonalen lagt ut dessa till försäljning på alla läktare.
Vi vill inte ha försäljning av saker som kan kastas in på planen, det är inte alla som kan sköta sig på norra läktaren. Dock har det blivit mycket bättre sedan nätet kom upp.
Vi har dessa regler att inga hårda föremål får tas med in på arenan. Har man barn med sig som behöver extra godis, läsk etc finns södra läktaren.
Sen att du kom in med samma föremål matchen innan är egentligen att den vakten gjorde fel.
Jag tror kanske (sic!) inte att din dotter skulle kasta in saker på planen men vi har skapat dessa regler att de ska gälla för alla, just för att vakterna inte ska behöva komma i diskussion om vem som får ta med sig vad in på arenan.
Mvh
Henrik

Hej Henrik,
Problemet med dessa regler är främst att de är fullkomligt absurda. Har AIK någonsin haft problem med att små Mer-paket kastats in på planen? Plockar ni folk på deras ipods efter att en sådan kastats? Mobiltelefoner? Mynt har definitivt kastats, men inte plockar ni av folk dessa ”hårda föremål”, eller? Det är precis det här fyrkantiga bemötandet som skrämmer bort vanliga människor från fotboll.
Men jag är glad att säkerheten tillåter försäljning av andra saker än halvlitersläsk, stora chipspåsar och gigantiska popcornpaket till ungar som knappt är stora nog att bära dem. Fortsätt för all del med det.

mvh

Mattias Svensson