Veckans îîî-landsproblem

Det är synd om Lidingöborna. I vart fall om Jacob af Klintberg och Ann-Charlotte Stenbeck som till krigsrubriker i lokalbladet Mitt-i-Lidingö (uppdateras eventuellt först på tisdag) får tala ut om det stora hotet mot deras bostadsområde, Björkhagen.

Inte nog med att ”grusvägen har asfalterats” och ”ekar huggits ner”, nu står Jacob och Ann-Charlotte inför den stora prövningen. Som framsidesrubriken lyder: ”Radhus hotar deras villaidyll”.

Jag lämnar ordet till Jacob af Klintberg:

”Vi visste att det skulle byggas där så det var ingen överraskning för oss. Det är okej med villor. Men jag kunde aldrig drömma om att kommunen ville ha radhus här.”

Ja du, Jacob, det säger en del om din föreställningsvärld är jag rädd.

Gudars skymning, vilket förfall. Här hotar hela överbefolkningsproblematiken att översvämma Lidingö. Ska man i det fîîîna bostadsområdet behöva stå ut med radhusproletärer inpå knuten? Nej, minsann! Grannarna har gått samman och klagat. Det blir ju nästan som ”mindre höghus”. De två nya husen med totalt sex bostäder hotar områdets ”karaktär” och leder till ”ännu mer trafikproblem” upplyser Ann-Charlotte Stenbeck. Jo, Ann-Charlotte, nog har ni problem alltid.

Ann-Charlotte Stenbeck och Jacob af Klintberg kan dock trösta sig med att de får lättare att väcka grannen när de slår igen bildörren…

Dagens Akronym: NIMBY (Not in my back yard). Dagens artikel ”Bobyggandets demokratidilemma”.