Åldersgränsernas hyckleri

En gång för mycket länge sedan lovade jag mig själv att komma ihåg hur kul vi hade på de där festerna där det dracks alkohol trots att vi var under 18. Det förgyllde många kvällar och ångrar jag något är det snarare min relativt sena alkoholdebut fyllda 17 (alkoholdebuter är sällan en vacker syn, men de senare är knappast vackrare), även om jag är glad att ha lärt mig att man kan ha kul utan sprit, innan jag lärde mig att man kan ha ännu roligare med (och att man kan ha tråkigt med sprit). Jag hade i vilket fall som helst inte velat ha den där alkoholfria ungdomen som idag romantiseras som officiellt politiskt mål.

Nåväl, detta kan nu avfärdas som nostalgi och gamla minnen, och ungdomen behöver inte mig som någon självutnämnd talesman heller. Det fina med dagens kommunikationer är att alla kan tala för sig själva, så även smarta ungdomar som Matilda, som vänder upp och ner både på alkoholhyckleriet i ”liberala” ungdomsförbundet och i samhället i stort.

”För visst är det så att någon under 18 inte kan sätta sig i en bil och köra ihjäl någon? Någon under 18 har inte en fru att slå eller ett barn att misshandla psykiskt. De under 18 har bara sig själva att skada, och det har vi banne mig rätt till. Om något borde vi sätta en övre åldersgräns.”

Hon är sjutton och ja, hon dricker alkohol. Förfärligt?! I don’t think so. Klicka och läs, här är en blivande stjärna på den liberala himlen.