För i helvete!

Här försöker man dra igång en liten diskussion och tävlan kring vilken riksdagsledamot som lagt de mest liberala motionerna under allmänna motionstiden. Jag hade väntat mig att få motförslag, andra värderingar, påminnelser om vem jag glömt eller andra reaktioner på ämnet, men nejdå.

Det dröjer inte en minut så kommer första gnällkommentaren om att Fredrick Federley och Annie Johansson – som lagt de särklassigt mest liberala motionerna – minsann röstade för FRA-lagen och är svikare och falska och yada yada. Så har det fortsatt. Samma tröttande gnöl hos HAX.

Jo, jag vet att Fredrick och Annie svek i FRA-omröstningen och jag blev förbannad och ledsen. Det är jag fortfarande. Men för att uttrycka sig milt tror jag att det budskapet gått fram. Jag säger inte glöm eller förlåt, men jag gör skillnad på att vara förbannad över en konkret sak och detta illvilliga, malande gnäll där allt är fel hela tiden, och jag hoppas att jag aldrig passerar den gränsen.

Man måste kunna hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt, och klarar man inte det så föreslår jag att ni som kommenterat hellre glömmer bort FRA, om det nu är något helt annat som diskuteras. Särskilt om ni bara vill gnälla på dem som gjort bra ifrån sig när de gjort bra ifrån sig. Hur funkar man då, har man bara bitterhet i huvudet som ett oändligt kar att ösa ur? Och hur ser prioriteringen ut? Hade ni föredragit att Annie och Fredrick inte motionerat om liberala saker? Att ingen föreslog marknadshyror eller avskaffad LAS? Fortsätter ni gnälla på dem som gör bra saker utan ett fläckfritt och snövitt förflutet så är jag rädd att ni får som ni vill genom att förpesta stämningen för alla.