Linda Skugge på marknaden

Ja, det borde väl vara en privatsak, men det har varit svårt att undgå att Linda Skugge så att säga är på marknaden. I detta fall ett adekvat uttryck. Skugge skriver nämligen på Newsmill om att hon som framgångsrik singel kommer att omge sig med starka män som för pengar kommer att tillgodose hennes olika önskemål:

”Jag tror på att anlita ett par starka karlar från orkarinte.se som fäller ett träd en lördag. Jag tror på att anlita en annan (kille) som städar mitt hem. En av de bästa killarna jag känner heter Peter och han jobbar på carwashcity.se. Han brukar komma hem till mig och hämta min bil och tvätta den in- och utvändigt. Sen kör han tillbaka bilen. Mot betalning.”

Huset fullt av karlar aiming to please. Absolut inget fel i det, som Skugge skriver har hon förtjänat detta genom hårt arbete. ”Jag älskar att köpa det jag vill ha. Jag tror på att jobba och lägga pengarna på hög och sen göra det man känner för.” Hear, hear! Och så tackar hon alliansen för skatteavdraget på hushållsnära tjänster. Inget fel i det heller.

Men det finns en del av tjänstesektorn som samtidigt är omgärdad med ett kraftigt förbud, och Linda Skugge, du får ursäkta att jag använder dig som exempel för att illustrera det absurda i detta.

Anta nämligen att en tjänsteköpare när hon ändå omger sig med män ville få ännu ett behov tillgodosett, ett mera fysiskt sådant. Du låtsas chockerad!? Det är väl inte en så långsökt tanke. Man behöver inte vara särskilt bevandrad i de ytterst basala handlingarna i den typen av filmer eller ”sanna noveller” för att realisera att det är ett ytterst vanligt tema att den manlige hantverkaren även tillhandahåller den typen av tjänster till frun som beställt dem. Jag tror inte att någon på den här sidan om kristdemokraterna hade rynkat på näsan om det ”bara hade hänt”. Men om lite pengar därtill byter hand, måhända lite extra dricks, så hade detta varit inte bara ajabaja, utan ett brott.

Detta trots att polisen skulle leta förgäves efter ”offret”, för den hantverkare som springer på detta fenomen räknas det väl snarare som en yrkesbonus (höhöhö) och lite pengar på det skulle väl knappast göra saken sämre. I det abstrakta har professionella bedömare alltid haft snabbt att stigmatisera vissa yrken, serietecknare till exempel, och förklara alla som jobbar där som olyckliga. Praktiken ser olika ut från fall till fall.

Ja, det är en morallag att förbjuda köp av sexuella tjänster. Och den godtyckliga arten av detta åskådliggörs även av Nina Björk, som i en DN-kolumn skriver: ”Det handlar inte om att moralisera över sexualitet. Det handlar om att moralisera över pengar och pengars makt.” Just så. Det är samma billiga moraliserande som kulturjournalister använt mot att anlita städare i hemmet (vilket de ändå gör svart för pengar de tjänat på att förfasa sig över politiker som gjort det vitt) som används för att moralisera över sexköp och göra frivilliga handlingar mellan vuxna människor till polissak.

Nej låt för all del Linda Skugge sätta upp ännu en sak på shoppinglistan när hon inhandlar servicelystna män, om det nu skulle falla henne i smaken. Och skulle hon få dra av skatten ihop med kläderna så är väl inte heller där någon skada skedd. Anders Borg skulle ändå tjäna rätt bra på att göra en sektor som idag kostar polisresurser till en vit och skattebetalande sådan. Vi vet att det är en tanke som får honom att gå igång.