Bo Rothstein med brallorna nere

Pajasprofessorn Bo Rothstein har gjort bort sig igen. Minnesgoda läsare minns kanske hur denne ohederlige figur försökte använda min blogg för att döma ut hela bloggosfären som en kloakbrunn och smutskasta sina meningsmotståndare med lögner. Professorn försökte bland annat göra en raljant plumphet från min sida till ett huvudargument, och fick finna sig i att bli utskrattad av en hel bloggosfär.

(Rothsteins lögner avfärdades väsentligen här, men debatten fortsatte här, i GP, och slutligen här. När en desperat Rothstein började dra paralleller till nazisternas judeutrotning hade jag inte mage att fortsätta längre.)

Nåväl, nu har Bo Rothstein alltså gjort det igen. Bort sig. I en trött artikel i Axess i höstas försökte han åberopa auktoriteter inom nationalekonomin för sin slutsats att statens bostadspolitik och regleringar alls icke hade med finanskrisen att göra, utan det var rena marknadsmisslyckanden. Tre ekonomipristagare lyfts fram, Paul Krugman, Jospeh Stiglitz och Gary Becker.

Som Johan Norberg nu visar i Axess (och på länken) är det faktiskt så genant att Stiglitz har fått betalt av Fannie May och Freddie Mac för att hävda att skattebetalarna inte tog några risker genom dessa bolag, Krugman hävdade in i det sista att de var solida, och Gary Becker, ja han har inte skrivit det Bo Rothstein citerade. Rothstein har citerat Beckers bloggkollega Richard Posner.

Ha, ha, ha! Stackars sosse-Bosse, det här med bloggosfären (eller elementär källkontroll eller seriös vetenskap för den delen) är verkligen inte din grej.