Det som göms i skon

Med endorfiner och klementiner ska mörkret betvingas. I morse gav jag mig ut på löptur en knapp mil, andra gången den här veckan och jag hoppas kunna göra det till en vana. Efter ett tag märkte jag dock att hälen smärtade i mina nyinförskaffade skor. Stannar, känner, tittar men hittar inget. Måste vara fel på skon, tänker jag, biter ihop och fortsätter med skavande häl. Det problemet har jag haft med ett tidigare par, som jag fick kassera i förtid, och det blir ju svårt att reklamera ett par skor man köpt i USA. Kommer hem, tar av mig skon och ut trillar en sylvass liten sten. Det var alltså inte skorna det var fel på. Tänk att man kan bli glad över en sten i skon.

Det där med saker i skor verkar vara lite av dagens tema. Min fru blev försenad till läkarbesök på grund av att bilnycklarna var spårlöst försvunna. Desperat letande, därefter evig telefonkö för att meddela förseningen. Då hittar femåringen nycklarna. De var nogsamt nedstoppade i tvååringens skor, förmodligen av tvååringen själv.

Nåväl, allt detta var mest en föranledning för att få nämna att jag var ute och sprang klockan halv sex imorse, och för att kunna länka till den här Rockyfilmen (som jag hittade hos text.nu).