Ja, ?ädle strateg?

”När någon bloggare till exempel skrev att ”myndigheterna borde börja arrestera folk och skicka tillbaks dem över gränsen”, gick vårt folk in och skrev ”I fjol tillfångatog, arresterade och grep myndigheterna totalt 1,3 miljoner människor som sedan deporterades ut ur landet”. Sådana faktauppgifter var det få amerikaner som kände till.”

Strategen bakom storstatskonservatismens popularitet, Karl Rove, är i landet. Och ger tips om att regeringen borde ha en ”bloggstrategi”. Med en sådan kan regeringen stolt visa i siffror hur många invandrare man kastar ut, för att stryka dem som tycker det är bra medhårs. Det var tydligen en politisk fråga de prioriterade och arbetade ”aggressivt” med. ”Medkännande konservatism” med ett strategiskt ansikte, förmodar jag? Om det är att ha en bloggstrategi föredrar jag att regeringen fortsätter utan.

Var det för övrigt inte ungefär så regeringen/myndigheterna hanterade FRA-frågan? När bloggare och andra bekymrade sig över lagbrott och integritetskränkningar i samband med avlyssningen gick de ju ut och bekräftade att detta i praktiken redan sker, nu handlade det om att få legalt stöd för vad som redan pågick.

(Apropå behandlingen av illegala immigranter. Korrigera mig om jag har fel, men W Bush själv var väl annars rätt nära amnesti i början av sin presidentperiod?)