Lästips

Jag kommer ägna mig åt intensivt manusförfattande de närmsta dagarna, möjligen med sporadiska avbrott av nattliv (är förmodligen så långt ifrån en stekare man kan komma och har aldrig varit på Café Opera, så det här låter oemotståndligt) och spridda bloggposter. Lästips under tiden nedan.

För den som vill ha lite tuggmotstånd i FRA-debatten har Gudmundson gjort ett seriöst försök att leta fram de verkliga argumenten för FRA. Det ska tydligen handla om att ha koll på ryssen (hur nu det rimmar med att ge informationen till en utrikesminister som fram till tillträdet håvade in Gazpromstålar?).

På temat tuggmotstånd har Johan Karlsson skrivit en artikel jag inte håller med om alls, på temat att liberalismen bör vägledas av skräck för staten snarare än dekadent livsnjutande och utvecklingsoptimism. En introduktion av en underström av akademisk ”liberalism” som varit rätt populär på senare år, som jag säkert får anledning att återkomma till.

Nu finns dessutom fyra av fem Timbrorapporter om klassiska tänkare tillgängliga. Stefan Karlsson skrev senast en introduktion till varför vi nu har en ekonomisk nedgång, bland annat med en liberal kritik mot huvudlösa bonusar i finansbranschen. Förra veckan hade vi en kul diskussion på Timbro kring Carl Svanbergs rapport om ungdomsgenerationens individualism (själva diskussionen blir tillgänglig nästa vecka).

På temat ”cykelställsparadoxen” rasar en fullkomligt bisarr debatt kring den simulerande sexualneurotikern från Piteå. Sanna Rayman sammanfattar, och Stig-Björn Ljuggren fick inte ens exponera kejsaren utan kläder i moraltantsbladet Piteå-Tidningen. Apropå kläder är det temat för en bok av poeten Göran Greider, som jag själv klädde av under min dag som modebloggare, och DN:s Barbro Hedvall vars klädkreationer tydligen ska vara roligare än hennes texter. Om nu det skvallrar om något annat än en olidligt låg benchmark.