"Porrchocken" i Lund

Vad är mest idiotiskt, att ställa ut en bild av en kvinna som begår den ytterst progressiva handlingen att fista en man (dvs köra upp näven i röven på vederbörande) som stor konst, eller att kalla det hela för porr (blir kristdemokraten Martin Crona kåt av sådant?) och därför vilja censurera det (det vet jag däremot att kristdemokrater går igång på)?

I Lund har de i varje fall fått båda delarna. Skattebetalarna får nöjet att finansiera en utställning av ”konstnären” Andres Serrano, vars främsta bedrift i livet tydligen är att ha ställt ut ett krucifix i urin. Ytterligare ett starkt argument för att offentligt kulturstöd är omistligt (att lägga till peformancekissare, nedbajsade kalsonger och kommunala vingårdar), eller hur Lena Adelsohn-Liljeroth?

Lundaborna har dessutom det tvivelaktiga nöjet att företrädas av politiker som Martin Crona (kd) som säger: ”Porr är ju något som vi vill censurera i samhället”. Det uttalandet är det enda verkligt obscena och chockerande i hela historien. Serranos ”provokationer” tas bäst emot med en gäspning.

(Tipstack till Patrik)